Doorgaan naar inhoud
Welk bankstel past bij mij?

Welk bankstel past bij mij?

De bank bij u thuis is de plek waar u waarschijnlijk veel tijd doorbrengt. Misschien alleen of samen tijdens een avond met Netflix, een boek of juist met vrienden en familie tijdens een verjaardag of spelletjesavond. Hoe dan ook, een bank moet geschikt zijn voor precies de wensen die u hebt. Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe bank zult u merken dat er heel veel mogelijkheden zijn en keuzes gemaakt moeten worden. Zoveel punten om rekening mee te houden, wij helpen u graag op weg met de punten waar u het beste op kunt letten.

1. Kijk naar de ruimte

Wanneer u op zoek gaat naar de perfecte bank gaat u waarschijnlijk heel wat banken af. Vaak lijken banken in de winkel kleiner dan bij u in de woonkamer. Het is handig om de ruimte van te voren goed op te meten en de maximale maten te noteren.

Tip! Plak de vloer af met tape op de plek van de toekomstige bank zodat u kunt inschatten hoeveel ruimte de bank in beslag zou nemen. 


Om de juiste afmetingen te kiezen is het belangrijk om goed naar de ruimte te kijken. De ruimte is namelijk bepalend voor het formaat van een nieuwe geschikte bank. Maak gebruik van de bovenstaande tip om zeker te weten wat voor maat bank zou passen in de ruimte. Let hierbij ook goed op de verhouding tussen het formaat van de bank en de ruimte van de gehele kamer, een passende bank zorgt voor een mooie balans in een interieur. 


In een grote woonkamer is het belangrijk om een royale bank zoals een hoekbank neer te zetten zodat de bank niet wegvalt in de grote ruimte. In een kleinere ruimte of een ruimte met aparte vormen is een 2-zits bank met een losse fauteuil een betere oplossing. Een bank op pootjes zorgt hierbij voor een ruimtelijker gevoel. 


2. Let op het zitcomfort

Gaat u voor een zachte plofbank of bent u toch meer van de stevige zit? Het is goed om hierover na te denken. Sommige banken hebben namelijk een diepere zit dan andere. Zo zorgt een diepe bank vaak voor dat echte lounge effect en een ondiepe bank voor een stevige zit en rugleuning. Naast de diepte van de bank speelt ook de vulling hierbij een belangrijke rol. Onze banken van UrbanSofa bieden bijvoorbeeld een keuze in soort vulling en een 10 cm minder diepe bank.

 

Bent u er nog niet over uit wat voor bank de voorkeur heeft? In onze showroom staan verschillende soorten banken qua comfort.

Tip! Kijk eens niet naar het design van de bank, maar ga op elke bank zitten om er zo achter te komen wat voor comfort bij u past.

3. Welk model?

Het model van de bank is bepalend voor de uitstraling. Voor elke woonstijl is er wel een bank te vinden in onze winkel. Modern en strak, retro en vintage, stoer en industrieel, landelijk en romantisch, minimalistisch en simpel. Gaat uw voorkeur naar een brede of smalle armleuning, een open ruimte op hoge poten onder de bank of gesloten tot de vloer of juist vaste of losse kussens? Het zijn bepalende onderdelen van een design om rekening mee te houden. Daarnaast zijn er nog keuzes in details zoals stiksels, gecapitonneerde kussens, voorzetkussens en nog veel meer. Tip! Doe inspiratie op via Pinterest en kijk wat uw smaak is.

4. Kleur en materiaal

Wanneer de afmetingen, comfort en design gekozen zijn is de volgende stap een stof en kleur uitkiezen. Bij het kiezen van een kleur kan er nagedacht worden over de volgende punten.

  • Een bank met een felle kleur of een specifiek patroon kopen zorgt voor een echte eyecatcher in huis, maar kan misschien ook snel gaan vervelen.
  • Een bank kan ook per seizoen aangepast worden qua kleuren met kussens en een plaid.
  • Denk goed na of u een bepaalde kleur graag langer in huis wilt of sneller wilt wisselen.

Daarnaast is het belangrijk om na te denken over het gebruik van de nieuwe bank. Zijn er kinderen of huisdieren in huis, krijgt u misschien veel bezoek of bent u misschien zelf een beetje onhandig? Dan is het handig om hierbij stil te staan in de keuze van kleur en materiaal. Zo zijn lichte kleuren gevoeliger voor vlekken, maar ziet u op donkere kleuren de haren van uw geliefde huisdier beter. 


Liever toch die lichte kleur nemen op de bank ondanks de risico’s? Dat is mogelijk. Van de Pol Meubelen biedt een vlekken service aan, de iProteqt Service. Met deze service krijgt u 5 jaar bescherming en vlekkenservice. Meer informatie over deze service? Bekijk onze iProteqt informatie.
 
Na deze tips nog steeds geen idee wat voor bankstel het beste bij jou past? Geen paniek! Kom eens langs in onze winkel in Bilthoven. Hier kunnen we samen kijken welke bank de match voor u is. 

Volgend artikel Geniet optimaal van je tuinmeubels met all weather kussens!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden

Vergelijk Producten

{"one"=>"Selecteer 2 of 3 items om te vergelijken", "other"=>"{{ count }} van 3 items geselecteerd"}

Selecteer het eerste item om te vergelijken

Selecteer tweede item om te vergelijken

Selecteer derde item om te vergelijken

Vergelijken