Doorgaan naar inhoud

Onderhoud tuinmeubelen van aluminium, rope en textiel

Onderhoud tuinmeubelen van aluminium, rope en textiel

Veelgebruikte materialen voor tuinmeubelen zijn (gepoedercoat) aluminium, kunststof rope, textilene en speciaal speciale textielstoffen zoals Spunacrylic. deze materialen zijn sterk, duurzaam, water- en uv-bestendig.  Zeer geschikt voor ons Nederlandse klimaat, ze kunnen gewoon buiten blijven staan. Om zolang mogelijk te kunnen genieten van uw tuinmeubelen, is het wel raadzaam ze regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Hoe u dat het beste kunt doen, leest u hieronder.

Aluminium is sterk, onderhoudsvrij en licht van gewicht. Bovendien heeft het als eigenschap dat het niet roest. Ideaal voor buiten dus!

  • U kunt aluminium tuinmeubels (al dan niet met een poedercoating) reinigen met een speciale aluminium- en kunststof reiniger. Gebruik liever geen agressieve schuurmiddelen, dat kan het materiaal beschadigen.
  • Om opgedroogde kalkvlekken, vuilaanslag en verkleuring te voorkomen, adviseren wij een aluminium protector. Het middel zorgt voor een onzichtbare beschermlaag waar vuil niet snel aan hecht. Door het UV-filter wordt verkleuring voorkomen en blijven uw tuinmeubelen langer mooi. Het onderhoudsmiddel is makkelijk in gebruik en laat geen waslaag achter. 

Textilene bespanning zoals wordt gebruikt bij bijvoorbeeld tuin ligbedden is gemaakt van sterk, uit glasvezel vervaardigd doek.

  • U kunt het textilene doek reinigen met een aluminium-/textilene reiniger. Agressieve middelen dient u niet te gebruiken, die kunnen verkleuring veroorzaken.
  • In de winter kunnen tuinmeubelen van textilene buiten blijven staan. Een beschermende, ademende hoes, danwel het beschut opbergen kan geen kwaad en voorkomt vuilaanslag. Zorg ervoor dat er altijd ruimte tussen hoes en meubel aanwezig blijft.

De stoffen van de weerbestendige tuinkussens van Yoi Furniture en Apple Bee zijn speciaal geschikt voor buiten. Apple Bee maakt gebruik van speciale Bee Wett kussens en Yoi Furniture van Spunacrylic. Deze stoffen zijn water- en vuilafstotend én UV-bestendig dus extra kleurvast. Deze tuinkussens kunnen gewoon buiten blijven liggen. Na een regenbui zijn ze snel weer droog.

  • Bij langdurige regen adviseren wij om de kussens eerst goed te laten drogen en ze daarna op te bergen in een droge en schone ruimte.
  • Eventuele vlekken dient u bij voorkeur van de kussens af te borstelen voordat ze in het weefsel trekken. Ook drinken of andere vloeistoffen direct verwijderen. Gebruik nooit een hoge drukspuit om de kussens te reinigen
  • Wilt u de kussenhoezen wassen, dan kan dat. Volgt u hierbij de wasinstructie op het label. Lees hier meer wastips.

Een trendy materiaal voor buitenmeubelen is sterke, weerbestendige rope. Deze is vervaardigd uit een kunststof die naast vuil- en waterwerend ook uv-bestendig is.

  • Het (gevlochten) rope draad kan worden gereinigd met een speciaal daarvoor bestemde multicleaner.
  • Door het rope draad vervolgens te behandelen met een kunststof protector voorkomt u vuilaanslag en blijft het draad gemakkelijk te reinigen.
  • Rope tuinmeubelen kunnen 's winters buiten blijven, liefst onder een beschermende, ademende hoes. Waarbij altijd tussenruimte tussen tuinmeubel en hoes blijft. Beschut opbergen kan natuurlijk ook. Een goede verzorging verlengt de levensduur van uw tuinmeubelen.

Voor adviezen over het schoonmaken en onderhouden van teakhouten tuinmeubelen hebben wij een aparte blog geschreven. Heeft u nog vragen over het reinigen of onderhouden van uw tuinmeubelen? Neemt u contact met ons op, we adviseren u graag!

Telefonisch bereikbaar

030 2291180

Bezoek onze winkels

Bilthoven & Utrecht

Mail ons

info@vandepolmeubelen.nl

Vergelijk Producten

{"one"=>"Selecteer 2 of 3 items om te vergelijken", "other"=>"{{ count }} van 3 items geselecteerd"}

Selecteer het eerste item om te vergelijken

Selecteer tweede item om te vergelijken

Selecteer derde item om te vergelijken

Vergelijken